• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Aga  napisał(a): 

> Surowka z kapusty pekinskiej:
> - kapusta pekinska,
> - morele susz.,
> - jablko,
> - sliwki susz. bez pestek,
> - figi (niekoniecznie),
> - pomarancze 2 szt,
> - oliwa,
> - pieprz bialy,
> - orzechy wloskie lub laskowe (niekoniecznie).
> 
> Kapuste pekinska poszatkowac posolic i zostawic na 1/2 godz. odcisnac.
> Do miseczki wycisnac sok z jednej pomaranczy, a z drugiej skroic skorke i 
> wykroic czastki i podzielic je na mniejsze kawalki, a z reszty wycisnac sok.
> Morele, jablko i ewentualnie jesli ktos lubi figi pokroic w paski i wlozyc do 
> soku z pomaranczy.
> Kiedy morele zmiekna dodac wszystko do kapusty, dodac 2-3 lyzki oliwy, 
> popieprzyc i ewentualnie dodac cukru.
> Odstawic na conajmniej godz. Przed podaniem dodac sliwki pokrojone w paski 
> (dodane wczesniej "pobrudza" salatke).
> Przed podaniem mozna posypac ta salatke orzechami.
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się