• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Scan  napisał: 

> kuskus marokański na 6 osób.
> 1/2 kg couscous, 500g baraniny (lopatka,udziec) 250g wolowiny, 150g koncentratu
>  
> pomidorowego, 4 obrane cukinie, 1 łodyga selera, 1 cebula naszpikowana 
> gozdzikami, 1 papryka pokrojona na czastki,1 ostra papryczka, peczek zielonej 
> pietruszki siekanej, 15g rodzynkow wymoczonych w wodzie, 25dkg pois-chiche ( 
> groch wloski)nieco szafranu, 2 lyzki harissy, 1 gałka muszkatolowa, sol, 
> pieprz, swieza kolendra do przybrania. 
> --------
> do duzego rondla 2,5l wody. osolic, dodac koncentrat, szafran, galke muszkat. 
> Zagotowac, gotowac 15min na malym ogniu.
> Dodac pokrojone miesa (baranina koniecznie z koscia)
> Dodac miesa, przygotowane warzywa (oprocz grochu)pietruszke i reszte przypraw. 
> Gotowac 0k. 40min. mieszajac.
> Przygotowac kuskus na parze albo zalac wrzatkiem. Groch (namoczony)ugotowac w 
> bulionie.
> Rodzynki przelozyc do miseczki, zalac 1 lyzka wazowa goracego bulionu, dodac 
> harisse, wymieszac.
> Kuskus ulozyc na polmisku, na wierzchu kawalki miesa, oblozyc gotowanymi 
> jarzynami, obsypac grochem i listkami kolendry. Osobno sos i bulion. 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się