• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

ba_nita  napisała: 

> 1 szkl. octu 10% , 3 szkl. wody, 3 łyzki miodu, 3 łyżeczki soli, 1 łyżeczka 
> gorczycy, liść laurowy, ziele angielskie, koper (baldachy) , korzeń chrzanu, 
> liśc porzeczki lub wiśni, marchew . Z octu , wody, miodu i soli robimy zalewę, 
> którą po zagotowaniu zalewamy poukładane w słoju ogórki połączone z gorczycą, 
> listkiem laurowym i zielem ang., koprem, chrzanem, liściem wiśni lub porzeczki,
>  
> oraz marchwią. Gorące zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy do 
> wystygnięcia. Można pasteryzować około 15 minut.
>  

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się