• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

e_katt  napisała: 

> - cukier ma być (najlepiej) drobnoziarnisty kryształ, nie w talku ;-)
> - wsypywanie cukru zaczyna się od momentu, kiedy białka (ubijane ze szczyptą 
> soli) są już takie prawie-prawie sztywne
> - ubija się całość tak długo, aż piana będzie lśniąca, sztywna, bez drobinek 
> cukru
> - pod koniec ubijania piany warto dodać nieco mąki ziemniaczanej (średnio 1 
> łyżeczka na 3-4 białka) i soku z cytryny (ok. 1-2 łyżki)
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się