• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

ba_nita  napisał: 

> Na zupę rybną trochę ich za dużo i zbyt mała różnorodność. Najlepiej usmażyć na
>  
> oleju opanierowane w mące (na złoto a z przypraw sól i pieprz) i zamarynować w 
> occie. Ręczę, że do kazdej wódeczki i nie tylko będą jak znalazł.
> Zalewa:
> 1 cebula pokrojona w półplasterki, marchewka w plasterkach, ziarna pieprzu
> , ziarna kolendry i gorczyce (mniej więcej po łyżeczce na słoik litrowy, ocet 
> spirytusowy, pół łyżeczki oliwy z oliwek
> 
>    Ryby usmażyć, ewentualnie przed smażeniem usunąć ości. Układać w słoikach 1 
> litrowych. Cebulę pokroić w piórka, a marchewkę w cienkie plasterki. 
> Przyrządzić zalewę octową w proporcji 1/4 octu i 3/4 przegotowanej wody, 1/2 
> łyżki cukru, 1/2 łyżki soli. Dołożyć do ryb w słoiikach cebulę i marchewkę i 
> resztę przypraw. Zalać zalewą i słoik zakręcić. Gotowe na 2-3 dzień najlepiej 
> schłodzone w lodówce. 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się