• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

ba_nita  napisał: 

> Półlitrowe słoiki pasteryzuje się 20-25 min. Robiąc przetwory warzywne do 
> słoików, w tym leczo nie daję mięsa z dwóch powodów:
> 1. Znacznie wydłuża to proces pasteryzacji (tyndalizacji w tym wypadku) 
> ponieważ trzeba wykonac tę czynność co njamniej trzykrotnie w odtępach 24 
> godzinnych i co najmniej przez 1 godzinę;
> 2. Mieso spokojnie można dodać sobie później, jezeli się tylko ma na to ochotę.
> Jeśli chodzi o skład lecza, to stało się tak internacjonalistyczną potrawą, ze 
> chyba wszystko już z warzyw można do niego dodawać za wyjątkiem białej kapusty 
> bo wtedy staje się bograczem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się