• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: kluba1  napisał: 

> Gość portalu: Losia  napisał(a): 
> 
> > wszystko to co lubie najbardziej! :)
> > Macie moze jakies przepisy?co mozna dodac itd? z checia przeczytam!
> > z góry dziekuje
> > pozdrawiam moja Siostrzyczke :) i Wszystkich :P
> > 
> Hamburgery:
> -z mielonego indyka
> -z wolowiny , jesli mieso jest chude, aby nie wyschlo zbytnio mozna do srodka 
> wlozyc mala kostke lodu , jesli robisz hamburgery w wysokiej temp, na grylu
> 
> Wspaniale sa z pieczarkami podduszonymi osobno + ser szwajcarski. polane sosem 
> A-1, z pasemkiem dobrze wysmazonego boczku, na krucho + avocado, zamiast 
> majonezu 1000 island dresing, majonez z posiekanym szczypiorkiem, majonez z 
> posiekana pietruszka, majonez z pesto( mniam, mniam szczegolnie na hamburgerze 
> z indyka),plaster czerwonej cebuli , surowej lub przypieczona zwykla cebulka, 
> musztardy rozne, szczegolnie francuska ziolowa, podpieczona z grila 
> papryka,barbeque sos, ostre marynowane male zielone "peppers", alfalfa, rozne 
> sery, moga byc mieszane, keczap albo sos pomidorowy . Jadlam kiedys bardzo 
> pomyslowo zrobione hamburgery z indyka z dodaniem kropli sosu "wedzonego" + 
> salata + plasterek ananasa w sosie wlasnym podpieczonego na grylu + plasterek 
> czerwonej, soczystej, aromatycznej slodkiej cebuli . Do tego oczywiscie 
> buleczka podpieczona troche na grylu.
> Chinszczyzna: bardzo lubie mieso z kurczaka  ale nie z piersi lecz z ud - jest 
> aromatyczne, nie wysycha zbytnio. Moja ulubiona potrawa to Kung Pao chicken.  
> Nie wiem, do jakich przypraw masz dostep, wiec nie wim, jak ci podac przepis. 
> Jest to moje ulubione danie ze wzgledu na orzeszki(peanuts) ktore dodaja 
> calosci nie tylko smak ale jeszcze "chrupkosc". Bardzo dobra jest tez potrawa z
>  
> pokrojonego w kawaleczki miesa z nozek kurzych , obsmazone szybko na b. goracym
>  
> oleju, pozniej do tego kawalki baklazana( najlepiej wychodzi ten maly, w 
> ksztalcie cukini)+ sos z odrobina czosnku o soy.
> Tosty, zapiekanki : najlepiej wychodzi z patrami ale mysle, ze kawalki pocietej
>  
> cienko gotowanej(lub pieczonej) , podwedzonej szynki tez beda dobre, na to 
> wycisnieta kiszona kapusta i plastry sera szwajcarskiego.  Wszystko oczywiscie 
> zapieczone- pycha!  Smacznego !!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się