• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

kathy38  napisała: 

> CIASTECZKA
> 
> 0,5 kg mąki
> szklanka cukru pudru
> torebka cukru waniliowego (16g)
> 1 kostka margaryny
> 2 żółtka
> szczypta soli
> 
> Posiekać mąkę, cukier i margarynę. Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Jeśli
>  
> nie chce się zagnieść można dodać odrobinę śmietany (lub zimnej wody gdy 
> śmietany brak). Można to wszystko wyrobić w malakserze z nożem.
> Ponieważ ciasto kruche lubi poleżakować w chłodzie, a zimne nie chce się 
> wałkować, najpierw wykrawamy ciasteczka na blachę a potem z blachą do lodówki 
> lub zimą na balkon.
> Piec do zrumienienia w temp. 180-200 stopni.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się