• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: katka  napisał: 

> Moje ulubione wersje tych surówek:
> Marchewkowa: zetrzec marchewke na tarce o grubych oczkach. Rzezuche lub kielki 
> rzodkiewki posiekac i posolic. Polaczyc z marchewka. Dodac sok z cytryny i olej
>  
> z pestek winogron (lub dobry slonecznikowy). Wymieszac.
> Z kapusy kwaszonej (kapusta nie powinna byc bardzo ukiszona): Kapuste kwaszona 
> pokroic. Marchewke zetrzec na drobnej tarce i poslodzic. Cebulke drobniutko 
> pokroic i troszke osolic (zeby puscila sok). Wszystko dodac do kapusty. 
> Wymieszac z olejem z pestek winogron (lub dobrym slonecznikowym). Sprobowac i 
> jezeli jest bardzo kwasna mozna jeszcze dodac troche cukru.
> Z kapusy bialej (nie kwaszonej): kapuste drobno poszatkowac i osolic zeby 
> zmiekla. Marchew utrzec na tarce o grubych oczkach. Pora rozciac wzdluz na pol 
> i posiekac w cienkie polksiezyce. Wszystko polaczyc. Skropic sokiem z cytryny. 
> Mozna dodac pieprz. Na koncu wymieszac z olejem (z pestek winogron lub 
> slonecznikowym).
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się