• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: zadumana  napisał(a): 

> Chociaż temat niby przerobiony, ale napiszę jeszcze, że przygotowanie dobrego 
> bigosu zaczyna się  od przygotowania kilku dobrych pieczeni. Pieczony schab, 
> cielęcina, wołowina, boczek. Potem to wszystko pokrojone w kostkę trafia do 
> bigosu, ale przedtem, kiedy zaczynamy gotować kapustę powinno do gara trafić 
> wszystko to, co wypiekło i wytopiło się z kolejnych pieczeni. Te wszystkie 
> wytopione smaki działają sto razy lepiej niż kostka maggi, glutaminian i 
> wszelkie polepszacze razem wzięte. Stąd m.in. bierze się rewelacyjny smak 
> dobrego bigosu i dlatego smakuje on, w takim pełnym nieoszczędnym  wydaniu, 
> obcokrajowcom, którzy jego wstępnych niemiłych zapachów podczas przygotowań 
> wąchać nie muszą. Sprawdziła to wielokrotnie i opisała Nela Rubinsztein.  
> Mięsa musi być bardzo dużo w stosunku do kapusty - co powoduje, że pomijając 
> dalsze składniki bigos tanim daniem nie jest.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się