• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

nimeska  napisała: 

> bardzo psze
> oto przepis na cale tirasisu
> 
> * 250g Mascarpone
> * 2 zoltka,
> * 1 bialko,
> * 2 lyzki stolowe cukru,
> * 4 lyzki likieru kawowego, advokata, ajerkoniaku lub rumu (do wyboru),
> * 1 paczka biszkoptów "kocie jezyczki" (podluzne i dosc grube),( w oryginalnym
> przepisie savoiardy)
> * 1 szklanka swiezo zaparzonej kawy ( wazne zeby byla mocna), poslodzonej do
> smaku, ( w oryginalnym przepisie kawa ILLY )
> * 3 lyzki kakao gorzkiego
> 
> Utrzec zoltka z cukrem, dodac mascarpone, alkohol i bialko ubite na sztywno.
> odstawic do lodowki na godzinke W prostokatnej foremce (najlepiej szklanej)
> ulozyc warstwe biszkopoów lekko nasaczonych kawa (LEKKO WILGOTNE!!!- nie
> mokre!), nastepnie rozsmarowac polowe kremu i ulozyc nastepna warstwe
> biszkoptow, zakonczyc kremem. Wstawic do lodowki na min 4 godziny, choc
> proponuje zostawic najlepiej jeden dzien, gdyz najsmaczniejsze jest na drugi dz
> ien.
> Przed podaniem posypac cala powierzchnie gorzkim kakao.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się