• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

awee  napisała: 

> Dobrych parę lat temu, w jednej z kolorowych gazet, był sobie taki przepis 
> na wielkanocne ciasto drożdżowe. Zatytułowane było Dziad. 
> Jak nie jestem fanem drożdżówek, tak muszę przyznać, że było wyśmienite. 
> No, po prostu brak słów. Położyło na łopatki wszystkich, którzy próbowali. 
> (Robiła to moja Mama) Niestety gazeta zaginęła od razu po Świętach, 
> oczywiście razem z przepisem.
> Uprzedzając powiem tylko tyle, że w sieci pod nazwą Dziad znajdują się 
> jakieś dziwne wynalazki: przekładaniec, z jabłkami, konfiturami, 
> nadzieniem migdałowym. Wszystko to, to nie to. 
> Jedyne co pamiętam - było bardzo dużo bakalii i w fazie pieczenia rosło
> bardziej niż zwykłe baby wielkanocne. 
> A w przepisie jak byk było napisane: "wstawić garnek z ciastem do pieca":) 
> I na zdjęciu gazetowym babka drożdżowa tzn. dziad, miał kształt grzyba.
> Jeśli ktokolwiek widział to w gazecie, ktokolwiek zna, robił owe ciasto, 
> miło byłoby gdyby odezwał się i podzielił się tym przepisem. 
> 
> dzięki za uwagę:)
> a.
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się