Gość portalu: anew napisał(a): > witam cię,podaję ci przepis;50dkgmąki,1/2szkl mleka,5dkg drozdży,15 > dkgmasła,4jaja,10dkg cukru,ciut soli.Nadzienie;po15dkg rodzynek,śliwek > suszonych,fig,orzechów,10dkg susz moreli,3łyzki skórki > pomarańczowej.Przyrzadzanie;drożdże rozetrzec z cukrem wlać letnie > mleko,wymieszac.Wsypac makę,wyrobić,wbić jaja,dodać masło,sól,wymieszac.Ciasto > przykryć,odstawić,aby wyrosło.Bakalie posiekać.Do wysmarowanej tłuszczemformy > wkładac na przemian ciasto,bakalie,ciasto.Zawsze pierwsza i ostatnia warstwa > musi byc z ciasta.Odstawić aby trochę urosło,piec 0koło 50 minut w temp > 175stopni.Ja juz to piekłam,a bakalinie musisz sie tak kurczowo trzymac,możesz > dać jaki chcesz i ile.Myślę,że chodzi o ten przepis,a pochodzi z gazety;Chwila > dla ciebie z 2002rok.pozdrawiam i napisz mi czy to jest to.