• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: anew  napisał(a): 

> witam cię,podaję ci przepis;50dkgmąki,1/2szkl mleka,5dkg drozdży,15 
> dkgmasła,4jaja,10dkg cukru,ciut soli.Nadzienie;po15dkg rodzynek,śliwek 
> suszonych,fig,orzechów,10dkg susz moreli,3łyzki skórki 
> pomarańczowej.Przyrzadzanie;drożdże rozetrzec z cukrem wlać letnie 
> mleko,wymieszac.Wsypac makę,wyrobić,wbić jaja,dodać masło,sól,wymieszac.Ciasto 
> przykryć,odstawić,aby wyrosło.Bakalie posiekać.Do wysmarowanej tłuszczemformy 
> wkładac na przemian ciasto,bakalie,ciasto.Zawsze pierwsza i ostatnia warstwa 
> musi byc z ciasta.Odstawić aby trochę urosło,piec 0koło 50 minut w temp 
> 175stopni.Ja juz to piekłam,a bakalinie musisz sie tak kurczowo trzymac,możesz 
> dać jaki chcesz i ile.Myślę,że chodzi o ten przepis,a pochodzi z gazety;Chwila 
> dla ciebie z 2002rok.pozdrawiam i napisz mi czy to jest to.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się