• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: raakk  napisał(a): 

> express-bigos pychota. Gotuje gulasz ze swini, koniecznie z wedzonka, z okolo 
> 1kg miesa taki bigos mozesz miec jako gotowca w zamrazace albo ugotowac 
> poprzedniego dnia. 2 kg kapusty , pokroic , posolic i zmeczyc tj pogniesc , 
> pogniesc i odstawic na pol godzinki. Kapuste wrzucic na gotujaca wode, zagotowa
>  
> i odlac. mozesz powtorzyc to jeszcze raz, ale tylko krotko zagotuj. Przygotuj 
> tj pokroj troche zielonego z selera i zetrzyj na grubej tarce -oczka, jedna 
> marchewke. na patelni zesmarz ze dwie duze cebule. Wszystko wspyp do gara z 
> goracym gulaszem , zamieszaj , po 10 min ( nie dluzej bo sie kapusta rozgotuje 
> i bedzie breja) ,dodaj garsc kopru, dopraw swiezo mielonym pieprzem i dalej jak
>  
> lubisz. Przed zdjeciem z plyty skroj w kostke 2-3 pomidory , zamieszaj i 
> przykryj zeby sobie doszedl.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się