Gość portalu: drzewko napisał(a): > 30 g maki, 30g cukru pudru, 1 jajko. takie proporcje. Dla pewności moizna dac t > roszeczkę proszku do pieczenia. > Oddzielasz białko od żółtka (przy czym do zółtko nie może Ci się rozlać do biał > ka, bo inaczej kaplica, zółtko ucierasz do białości z większością cukru pudru(r > esztę zostawiasz do "zestalenia" piany z białek).Ubijasz na sztywno pianę z bia > łek (wazne aby mieszadła też były czyste, zestalasz je wspomnianą resztką cukru > pudru, mieszając już delikatnie. > Łączysz pianę , masę żółtkową i mąkę(możesz dać szczyptę soli. Wylewasz do wysm > arowanej blachy i pieczesz . Moim zdaniem wkładasz do piekarnika nagrzanego do > 100stopni, zwiekszasz temp. do 140, po 15 min do 160 i po 15 min do 180. Dzięki > temu zawarte w cieście pecheżyki poowietrza będą się roższerzaći ciasto bedzie > rosło. Jak dasz wysoką temp. od początku to ciasto to białko szybko się zetnie > na wierzchu i ciasto nie wyrośnie. czas pieczenia w zalezności od wielkości ok > 35-45min. Pozdr.