• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: drzewko  napisał(a): 

> 30 g maki, 30g cukru pudru, 1 jajko. takie proporcje. Dla pewności moizna dac t
> roszeczkę proszku do pieczenia.
> Oddzielasz białko od żółtka (przy czym do zółtko nie może Ci się rozlać do biał
> ka, bo inaczej kaplica, zółtko ucierasz do białości z większością cukru pudru(r
> esztę zostawiasz do "zestalenia" piany z białek).Ubijasz na sztywno pianę z bia
> łek (wazne aby mieszadła też były czyste, zestalasz je wspomnianą resztką cukru
>  pudru, mieszając już delikatnie.
> Łączysz pianę , masę żółtkową i mąkę(możesz dać szczyptę soli. Wylewasz do wysm
> arowanej blachy i pieczesz . Moim zdaniem wkładasz do piekarnika nagrzanego do 
> 100stopni, zwiekszasz temp. do 140, po 15 min do 160 i po 15 min do 180. Dzięki
>  temu zawarte w cieście pecheżyki poowietrza będą się roższerzaći ciasto bedzie
>  rosło. Jak dasz wysoką temp. od początku to ciasto to białko szybko się zetnie
>  na wierzchu i ciasto nie wyrośnie. czas pieczenia w zalezności od wielkości ok
>  35-45min. Pozdr.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się