• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: ulka  napisał(a): 

> kliknęłam na przypadkowy link i zniechęciłam się, gdyż w przepisie były 
> sledzie - bez określenia, o jakie bohaterowi chodzi. A tu jest klucz, bo moga 
> być konserwowane na przerózne sposoby ( róznież w solance).
> Do Krzysia- uzyj marynowanych śledzi, ok pół kg np ( nie masz wprawy, solone 
> możesz wymoczyc zbyt krótko i bedą wstretne w smaku ), 
> skrój drobno 2 cebule, kilka ogórków marynowanych i kiszonych, pieczarki ze 
> słoika. Cebulke lekko posól i odstaw na pół godz.  Ogórki i pieczarki odsącz na
>  
> sitku. Połacz ze smietaną, taka normalną, może być kubek 18% cebule, ogórki i 
> pieczarki, dopraw pieprzem, ewent, sokiem z cytryny, szczypta cukru. Zalej tym 
> sosem pokrojone w szersze paski sledzie, odstaw na kilka godzin. Nie ma tu sie 
> co nie udać, przepis prosty i niezawodny. Powodzenia !

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się