• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

kasia.lomanczyk  napisała: 

> Mnie kiedys znajomi Senegalczycy poczestowali czyms w rodzaju senegalskiej 
> odmiany risotta, bylo to zrobione z czegos co oni nazywali "arroz pequeńo" 
> (komunikowalismy sie po hiszpansku) i smakowalo jak skrzyzowanie ryzu (ale 
> drobniejsze) i kuskus. U nas takiego czegos nie widzialam, ale - z powodzeniem 
> zastepuje to wlasnie kuskus. Skladniki podaje na oko.
> Na oliwie albo oleju podsmazyc mieso wolowe pokrojone w nieduze kawalki, dodac 
> pokrojona w plastry cebule i marchewke. Dusic powoli az marchewka zmieknie. 
> Dodac lyzke przecieru pomidorowego (nie wiecej!) i pokrojona w kawalki papryke 
> czerwona. Jak papryka sie poddusi, wsypac 1 czesc kuskus i 2 czesci wody. Dodac
>  
> pieprz czarny mielony (nie zalowac!). Popichcic czesto mieszajac, az sie kuskus
>  
> ugotuje (niedlugo), podawac cieple z dodatkiem pokrojonych swiezych bananow 
> (najlepiej dosc dojrzalych).
> Nie wiem czy o to Ci chodzilo, ale jest pyszne.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się