• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Julka  napisał: 

> Przyzadzam go zazwyczaj z kurczakiem lub samymi warzywami (nie jem czerwonego 
> miesa).
> Gotuje pokrojone w male kostki piersi kurczaka w dobrze posolonej wodzie z 
> dodatkiem olivy.
> Kroje marchew w plaskie plastry (dlugosci palca), dodaje 2-4 pokrojonych lisci 
> pekinskiej kapusty, zielony groszek (w mundurkach), pokrojony kalafior i 
> brokule. Gotuje chwile warzywa ok 3-6 minut. Nastepnie wrzucam wszystko do woka
>  
> z wczesniej przygotowanym couscous. Dolewam olivy, troche wody, 2 lyzki soji, 2
>  
> lyzki miodu, sypie pelna garsc pietruszki drobno posiekanej i dodaje dosc sporo
>  
> slodkiego sosu chilli. Dusze to wszystko razem podlewajac na samym koncu 
> mlekiem kokosowym (troszeczke tylko do aromatu). Na koniec jeszcze posypuje to 
> wszystko cayenne pieprzem (moze byc tez ziolowy pieprz).
> Danie pycha!!! Nisko-kaloryczne! Czas przygotowania ok 15 minut! Smak slodko-
> ostry :)
> Aha, uzywam rowniez couscous juz orginalnie przyprawionego, obojetnie jak. 
> Jezeli masz mozliwosc to kupuj juz wlasnie przyprawiony, lepiej smakuje :)
> 
> Powodzenia i smacznego!
> Julka

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się