• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Miszka  napisał: 

> Tak wlasnie myslalam dlatego pytalam o pomidory.... :-). Jesli chodzi o 
> scislosc to klasyczne tabbuleh nie robi sie z kuskusu ale z burghulu (rodzaj 
> kaszy  byc moze dostepny w sklepach z blisko-wschodnim jedzeniem ). W kazdym 
> razie z kuskusem wychodzi bardzo dobrze.
> kuskus/ burghul (juz namoczony) doprawiasz sola, pieprzem, sokiem z cytryny i 
> oliwa z oliwek. zostawiasz zeby wciagnelo dresing, na jakies pol godziny. przed
>  
> podaniem dodajesz drobno posiekana pietruszke,miete, dymke. doprawiasz sola, 
> pieprzem, cytryna i oliwa tak jak chcesz. Salatka powinna miec wyrazny / ostry 
> smak cytryny ( duuuuzo cytryny !). ukladasz na polmisku i na wierzch posypujesz
>  
> drobno posiekanymi pomidorami. tak to robia Libanczycy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się