• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Akulka  napisał: 

> Drodzy moi, proszę o pomoc. Postanowiłam zrobić w tym tygodniu tortille z 
> czymś tam.. No i mam big problema, albowiem nigdy tortilli nie robiłam i 
> szczerze mówiąc też i nie jadłam. 
> Dlatego też i moje obawy w stosunku do owej sobotniej lub niedzielnej 
> produkcji, jak i pytania do was. 
> 
> Ogólnie przepis na tortille mam, ale popytać muszę:
> a)czy ciasto powinno być tak gęste jak na pierogi (piszą, że da się lepić w 
> kulkę) i jak je uformować (za pomocą wałka?)
> b)jakiej śr. powinny być?
> c)czy można je upiec na patelni zamiast w piekarniku?
> d)jak bardzo je piec (ile ok. min.), powinny być twarde, czy też miękkie,
> e)jak uformować z nich kieszonkę?
> f)z czym najlepiej podać, żeby nie spartolić (ew. przepis będzie na kolanach 
> wydziękowany) i żeby nie odstraszyć mięsożerców?
> 
> Sorki, ze tak wiele pytam, ale z uwagi na to, że nigdy owych cymesów nie 
> jadłam, wolę być szczegółowa.
> 
> P.S. Jeśli ktoś ma jakieś przepisy niezawodne, a chciał by je wrzucić pod mój 
> post, to będę zachwycona.
> 
> Pozdrawiam serdecznie,
> Akulka
>  
> o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o
> Dwóch ludzi patrzyło przez te same kraty. Jeden ujrzał kałużę, a drugi 
> gwiazdy.
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się