• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

aniutek  napisała: 

> czesc Akulka,
> nie jestem expertem w kuchni mexykanskiej czy chiszpanskiej ale cos tam wiem, t
> ortilla w chiszpani - to cos jak omlet z ziemniakami, cebula, papryka etc smazo
> ny na patelni
> tortila w mexyku to placki z maki kukurydzianej, plaskie,b cienkie moga byc mie
> kkie albo chrupiace ( jak chipsy) robi sie je za pomoca maszynki do tzw tortill
> a flats albo kupuje w sklepie. tu gdzie mieszkam sa wszedzie w torebkach po 25 
> lub 50 wygladem przypominaja podplomyki, zawija sie w te miekkie np  usmazonego
>  w paski steka lub piers kurza, posiekane pomidory, cebule ( smazona lub nie) p
> osztakowana salate lodowa, ale najpierw placek smaruje sie rozgnieciona fasola,
>  a na gore kleks ze smietany i starty chedar.
> niestety nie mam pojecia jak takie placki zrobic samemu - chyba jednak na suche
> j patelni......
> zycze powodzenia 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się