• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

ptasia  napisała: 

> Dziuuniu, jesteś wspaniała :)
> Co do tłumaczenia - np. moje opakowanie kaszki mannej w wersji ang. nazywa się
> semolina, choć wiem, może nie jest to najbardziej wiarygodne źródło ;)
> i tak, to było revani, b. podobne jak tu:
> yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/10/revani.html
> tyle, że z przepisu Nigelli z Feast (wrzucałam kiedyś na Galerię P.) i tam
> kaszka manna sprawdziła się jak najbardziej, nie wyczuwałam różnicy między
> tureckim a wytworzonym własnoręcznie.
> innymi słowy: w deserach nie będę się krępować zastępować, jeśli zabiorę się za
> focaccię, wybiorę się po semolinę :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się