• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

dziuunia  napisała: 

> pariss1  napisała: 
> 
> > Super, ze znalazlam taki watek. Wlasnie przymierzam sie rowniez do 
> > zrobienia revani i brakuje mi niestety semoliny. Zastanawiam sie 
> czy 
> > nie zastapic jej wlasnie kaszka manna w ostatecznosci. Chociaz 
> > semolina w ciastach turecckich jest cyba bardziej "gruboziarnista" 
> > niz manna. 
> > Zostaje mi jutro tylko Bomi i mam nadzieje, ze dostane. 
> 
> 
> Z kaszą manną nie ryzykowałabym, semolina jest z innej pszenicy niż 
> manna i IMHO nie można stosować jej zamiennie z manną. 
> Są różne 'grubości' semoliny, wydaje mi się że do revani lepsza jest 
> ta grubsza - dostaniesz ją w Samirze. Drobniejszą semolinę włoską 
> dostaniesz własnie w Bomi i w Makro, pewnie w Kuchniach Świata też 
> mają jakąś.
> 
> 
>  
> > uwielbiam rowniez baklave i kadayif, ale to chyba nie na nasze 
> > warunki...mozna tylko potesknic. 
> 
> 
> A dlaczego? I filo i kadayif są dostępne w Samirze lub w Bomi, czy 
> Kuchniach Świata. Co prawda są mrożone ale nie trzeba wcale 
> tęsknić ;)
> 
> 
> > Znalazłam tez w sklepie Samira ciasto yufka na borek. Czy ktos z 
> Was 
> > kupowal przez internet? Czy jesli nie mam ceny obecnie na stronie 
> to 
> > czy produkt jest niedostepny? Maja w ofercie tyle pysznosci ;)
> 
> 
> Nie wiem jak to jest z ich sklepem netowym, może napisz do nich 
> maila z zapytaniem? 
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się