• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

ba_nita  napisał: 

> Langosze możesz zrobić wcześniej i zamrozić:
> gotowanie.onet.pl/28147,0,1,langosze,ksiazka_przepis.html
> Babeczki robisz z ziemniaków, które zostaną z obiadu (zawsze gotuję więcej jeśl
> i
> przewiduję pieczenie babeczek):
> gotowanie.onet.pl/29919,0,1,babeczki_ziemniaczane,ksiazka_przepis.html
> Przy okazji jeszcze:
> gotowanie.onet.pl/28351,0,1,biala_kielbasa_w_mlodej_kapuscie,ksiazka_przepis.html
> I klopsiki z białej (nie chce mi się przekopywać przez całą książkę to podam
> przepis normalnie):
> 1 kg białej kiełbasy, 1 szkl śmietany, 1/2 l bulionu warzywnego		mąka, sól,
> pieprz, pęczek koperku, sok z cytryny, gałka muszkatołow,	2 łyżeczki mąki
> ziemniaczanej, olej
> 
> Z kiełbasy ściągamy osłonki i farsz dokładnie wyrabiamy doprawiając do smaku.
> Formujemy niewielkie klopsiki, panierujemy w mące i smażymy na dobrze rozgrzany
> m
> oleju. Przekładamy klopsiki do rondla, zalewamy bulionem rozmieszanym ze
> śmietaną i grzejemy na małym ogniu tak aby ledwo bulgotało. Po 10 min dodajemy
> posiekany koperek i sok z cytryny, ewentualnie dprawiamy do smaku. Podajemy z
> ryżem lub ziemniakami z wody i surówkami.
> Mam taką książeczkę - Obiady błyskawiczne - przysłać?O ile skonfigurowałaś nową
> pocztę gazetową. Jeśli nie to podaj inny adres (oczywiście jeśli jesteś
> zainteresowana).
> 		
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się