• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: kkk  napisał(a): 

> Hmmm....ja chyba jestem mistrzynią szynkiego gotowaniaJ Moje obiady przygotowuj
> ę
> w 15-20 minut własnie. Oto propozycje:
> 
> Zasady:
> 
> Jeśli danie podajesz z ziemniakami, najpierw wstaw wode w czajniku, potem
> ostrugaj ziemniaki, i zalej w garnku wrzątkiem – zaczną się po chwili got
> owac.
> Gotowanie nie zajmie wiecej niż 15 minut. Tak samo z ryzem – zalewaj wrzą
> tkiem.
> 
> Warzywa z mrozonek gotują się super szybko, nie trzeba ich myc, kroic itp. Ja
> kupuję mieszkanki warzyw, brokuły, kalafiora, marchew, fasolkę, szpinak....
> 
> Sałatki swieze to najwyzej 2-3 składniki, żeby ciekawie smakowały dodaję zawdze
> rózne przyprawy do sałatek – włoską, grecką, sródziemnomorską
> 
> Propozycje:
> 
>  - naleśniki z dżemem, serem białym, owocami (te podaje z jogurtem naturalnym i
> cukrem, lub nalesniki na słono ze szpinakiem i kurczakiem, pieczarkami, farszem
> meksykanskim
> 
> -warzywa mrożone z kurczakiem w kawałkach (piersi kroje na małe kawałki,
> podsmarzam, dodaje mrożone warzywa, warzywa kupuję pokrojone w paczkach, często
> są z jakąs przyprawą, wiec nawet nie musze sama przyprawiac) lub te same warzyw
> a
> z tunczykiem z puszki
> 
> -pulpety z tuńczyka (tak jak mielone przyrządzane) z ziemniakami i brokułami
> 
> -jajka sadzone z ziemniakami i fasolką
> 
> -	fasolka po bretonsku (przysmarzam kiełbaskę i cebulkę na patelni, zalewam
> woda, dodaję fasolę z puszki, na koncu pomidory z puszki w kawałeczkach, po
> chwili się rozgotują, przyprawiam na koniec) podaję z ziemniakami lub chlebem
> 
> -	frytki z paczki (wysypujemy na blache  i wkładamy do piekarnika), kotlet
> schabowy, surówka z pomidora i ogórka
> 
> -szaszłyki - wczesniej rozmrozone lub swieze  mięso z piersi z kurczaka kroje
> na kawałki, cebule w plasterki, papryke w kwadraty, pieczarki małe w całosci,
> nadziewam na patyki – w zupełnosci wystarczy jeden „nabity” s
> zaszłyk na osobę,
> wiec nie zajmuje to duzo czasu i piekę na patelni ok. 15 minut, może być z
> frytkami lub ziemniakami i prostą surówką np. z ogórków swiezych
> 
> -filety rybne w panierce (można rozmrazac w mikrofalówce) z ziemniakami lub
> frytkami
> 
> -iełbaska smazona z cebulką
> 
> -wątróbka drobiowa z cebulką
> 
> -kurczak w kawałkach z sosem jakims chinskim ze słoika albo knorr z paczki z ry
> zem
> 
> -pierozki ravioli przysmazane z cebulką i kiełbaską
> 
> -pyzy (gotowe do kupienia) z prostym gulaszem (podpiekam kurczaka w kawałkach i
> dodaję sos gulaszowy tez gotowy)
> 
> -krewetki w ciescie nalesnikowym,podawane z ziemniakami i sosem słodko-kwasnym
> knorr
> 
> -kotlety mielone z ziemniakami lub wystarczy je bardzo spłaszczyc i wychodzą
> steki udawane, na to można jajko sadzone połozyc
> 
> -warzywa z krewetkami
> 
> -tortille gotowe z farszem meksykanskim (kurczak, cebula, kukurydza, fasola,
> ostry sos itp.)
> 
> 
> W ogole teraz jest bardzo duzo sosów knorra, są smaczne, niedrogie, mozna
> podawac z warzywami, kurczakiem w kawałkach, ziemnniakami....
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się