• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

wadera3  napisała: 

> 
> Składniki:
> 40 dkg mąki,
> 40 dkg cukru,
> 40 dkg margaryny palma,
> 16 żółtek,
> ok. 10 dkg migdałów,
> aromat waniliowy.
> 
> 
> Sposób przyrządzenia:
> Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać na przemian żółtka i mąkę
> dokładnie przy tym ucierając. Na koniec dodać aromat i sparzone, obrane ze
> skórki posiekane migdały. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną masłem i wysypaną tartą
> bułką blachę. 
> Piec ok. 40 min. 
> Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową i przybrać bakaliami.
> 
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się