• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: meg  napisał: 

> nie wiem czy chodzi Ci o ten przepis ale ja robie tak:
> 
> podsmazam na patelni ok.1kg baraniny pokrojonej w kawalki, przyprawionej 
> pieprzem, sola i przyprawami "ras-el-hanoult"; mozesz tez dodac udka kurczaka;
> 
> w duzym garnku zagotuj ok. 2litrow wody, wrzuc dwie cebulki, kazda ukluta dwoma
>  
> gozdzikami, dodaj mieso, 2-3 pokrojone marchewki, sol, pieprz, i mieszanke 
> przypraw do couscous "ras-el-hanout" ( to te wlasnie przyprawy daja temu daniu 
> taki specyficzny, orientalny smak, zagotuj pare minut;
> 
> dodaj 2-3 pokrojone paryki, 2-3 podluzne kabaczki(?) te zielone i kilka  
> pokrojonych pomidorow; 
> dodaj koncentrat pomidorowy i jak mozesz to dodaj tez "Harrise"; calosc zagotuj
>  
> az do miekosci warzyw;
> na koniec dodaj jedna puszke " pois chiches" ( nie mam pojecia jak sie to moze 
> nazywac po polsku)- mozna znalesz w duzych sklepach, w rejonie arabskim, kolo 
> bobu w puszce:) ale jak nie bedzie to nie dramat :-D , dopraw do smaku ( ta 
> potrawa jest ostra!)
> 
> podawaj z kasza kuskus...smacznego
> 
> 
> Pozd.
> 
> 
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się