• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

lirio  napisała: 

> Placki:
> paczka rozmrożonego surowego szpinaku ciapy, jajko, mąka, sól, pieprz -
> zamieszać, piec jak ziemniaczane, podawać ze śmietaną z czosnkiem.
> Zapiekany:
> wysmarować masłem naczynko żaroodporne, wyłożyć szpinak - zblanszowane liście
> dodać soli, pieprzu i czosnku, położyć na to dużo sera żółtego, następnie
> cieniutkie plastry boczku wędzonego, zapiekać.
> Podaję z zapieczoną obok ciabatką z masłem ziołowym i winem.
> No i jeszcze naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem lub omlet z boczkiem i
> szpinakiem ;) oraz zupa szpinakowa to u nas klasyka.
> 
> P.S. mam nadzieję, że ze szpinakiem i anemią to był żart- szpinakiem nie
> podbijesz żelaza, bo jest go tam mało i w bardzo niedostępnej formie ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się