• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

wedrowiec2  napisała: 

> Z powidłami jest jak z bigosem. spróbuj gotowac go przez kilka godzin bez 
> przerwy, a otrzymasz papkę kapuścianą. Powidła śliwkowe gotuję przez trzy dni, 
> po 2-3 godziny. Cukier dodaję w małej ilości - mniej niż szklanka na kilogram 
> śliwek. Gożdziki dodają aromatu - dodaję 6-7 na 4 kg śliwek. Cynamon dodaję w 
> postaci kawałka (3-4 cm długości) kory cynamownowej, też na 4 kg śliwek.
> Wagę śliwek podałam razem z pestkami, po ich usunięciu nigdy nie ważyłam 
> śliwek:))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się