• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

thiessa  napisała: 

> Zgodnie z naukami pani Zandaraszwili z miasteczka Signaghi najprostrze ciasto n
> a chaczapuri sklada sie z maki, jogurtu, sody, jajka i soli. Dokladnych proporc
> ji nie podaje, bo gospodyni robila na oko. Ciasto ma byc elastyczne, moze ciut 
> mieksze niz na pierogi.
> Jesli chodzi o ser zblizony smakiem do imeruli to wydaje mi sie, ze najbardziej
>  zblizony smak z tych w Polsce dostepnych ma ser bulgarski, sprzedawany pod naz
> wa szopski, ktory widuje w tesco. Tylko, ze on smakuje podobnie jak jest swiezy
> . Nie wiem, czy pod wplywem temperatury roztopi sie tak samo jak imeruli. Ponoc
>  chaczapuri robi sie takze z sera suluguni, a ten smakuje wlasnie jak mozarella
> . Osobiscie jednak takiego nie jadlam. 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się