• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

matylda1001  napisała: 

> W takim razie ja mam wypróbowany przepis, nawet wyeksploatowany. 
> Zawsze wychodzi doskonały i jest taki tradycyjny. 
> 
> Ciasto:
> 3 szklanki mąki
> 1 szklanka cukru
> 25 dkg masła lub margaryny (ja daję "Kasię")
> 3 żółtka
> 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
> 
> Zagnieść ciasto. Można dodac trochę śmietany, żeby się lepiej 
> kleiło. Może też poleżeć przez noc w lodówce ale nie koniecznie. 
> Odłożyć 1/3 ciasta a tym co zostało wylepić blachę (nie natłuszczać).
> 
> Masa:
> 1 kg dobrego sera
> 1 kostka masła
> 3/4 szklanki cukru
> 3 żółtka
> 1 łyżka kaszy manny
> 1 łyżka mąki ziemniaczanej
> aromat pomarańczowy
> bakalie
> piana z 6 białek
> 
> Masło, cukier i żółtka utrzeć na gładką masę, dodawać ser małymi 
> porcjami i pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać z pianą i 
> wyłożyć na surowe ciasto. Odłożone ciasto zetrzeć na jarzynowej 
> tarce bezpośrednio na ser albo formować wałeczki i układać kratkę na 
> serze. Piec 45 minut w temp. 170st (termoobieg) albo tradycyjnie, 
> godzinę w temp. 190st. 
> 
> Kiedyś zapomnialam dodać pianę a sernik i tak wyszedł, i był 
> smaczny. 
> ----------------------------------------------------------
> Nie cierpię wegetarian bo zżerają pokarm mojemu pokarmowi!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się