• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: pasqda  napisał(a): 

> Zawartość tego na obrazku jest dość zbliżone do tego co widziałam. Różnica jest
> taka, że to moje było jeszcze skuteczniej oklejone papierowa obwolutą, którą
> ktoś bardzo starannie zakleił płachtą z tłumaczeniem składników na polski,
> zostawiając jedynie obrazek... Z tłumaczenia z kolei wynikało, że składniki są
> identyczne (łącznie z procentowym udziałem każdej ingrediencji) jak w stojącym
> obok słoiczku z sambal oelek, więc nie ukrywam, że podeszłam do niego ciut
> sceptycznie... 
> Podejrzewam, że to coś podobnego smakowo do zwykłego sambala, ale chyba jednak
> różnica oprócz nazwy jakaś jest. Jedyne co mi się udało podejrzeć z oryginalneg
> o
> spisu składników to "spanische pffeffer" cokolwiek to znaczy :) Tzn. pojedynczo
> oba słowa rozumiem, ale jako całość niewiele mi rozjaśniły:)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się