• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: senin  napisał(a): 

> bo w dotychczasowych poradach pomieszanie z poplataniem
> 
> przyzwoite curry:
> nie musi byc z jogurtem (a smietana i mleko to juz jakies 
> nieporozumienie)
> 
> zrob prosto: zeszklij cebule, dodaj przyprawy, dodaj mieso.
> (Mozna dodac surowe ziemniaki- w trakcie gotowania troche zageszcza 
> curry- ale inne warzywa to w miesnym curry lekkie przegiecie) 
> obrumien mieso - mozesz dodac kapke wody/bulionu (ja nie dodaje, bo 
> mieso i tak 'pusci soki')- mozesz dodac tez pol szklanki..
> 
> zageszczanie nastepuje w sposob naturalny i oczywisty - ot plyn musi 
> troche odparowac w czasie gotowania...ale jak juz inaczej nie mozna 
> to sos mozna zagescic maka, lub skorka chleba. Na koniec mozna 
> zakwasic tamarynda/cytryna/octem
> 
> mleko kokosowe tez mozna dac do takiego curry - ale to juz inny smak
> 
> - 
> > Probowalam chudy jogurt, ale niezbyt wyszlo, takies takie kwasne.
> 
> curry wg mnie powinno byc lekko kwasne 
> sa to jednak rozne rodzaje curry - takie zwykle i takie z jogurtem
> 
> a ze smietana to juz chyba tylko "curry angielskie" ;DD

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się