• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: senin  napisał(a): 

> barona napisała: 
> 
> > nie wiem czy to indyjskie, ale takie mocne
> > 
> > Dziekuje za tyle pomocnych wypowiedzi. Ja mysle o takim curry do 
> > lososia. Moze nawet sprobuje sojowe mleko
> 
> tylko nie to!!!
> 
> zajrzyj do galerii potraw, znajdziesz wiele pomyslow...
> 
> 
> z lososiem bedzie dobre zarowno curry indyjskie jak i czerwone 
> tajskie
> 
> indyjskie dla poczatkujacych: - kup dobra mieszanke, a najlepiej 
> paste curry, na oleju podsmaz cebule, czosnek, imbir, dodaj 
> lyzeczke  sproszkowanego kuminu i pol lyzeczki kopru rzymskiego 
> (fennel) , dodaj paste/proszek curry, sol, cos kwasnego 
> (cytryna/tamarynda/ocet) i troche wody/bulionu
> zagotuj przez chwile, dodaj rybe, gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 
> minut. 
> 
> podawaj z ryzem
> 
> tajskie jest latwiejsze - 
> 
> wersja dla poczatkujacych: podgrzej mleko kokosowe, dodaj paste 
> curry  , troche cukru, lisc limonki, troche limonkowego soku ... i 
> rybe... (az nie moge uwiezyc, ze to napisalam;)))
> 
> gotuj przez piec minut nie dluzej (ja zwykle 3 minuty rybe gotuje :)
> 
> mleko sojowe i curry to gorzej niz kwiatek do kozucha ;DD
> 
>  

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się