• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: ARA  napisał(a): 

> Sernik robię na cieście półkruchym czyli:
> 3 szkl. mąki
> 3/4 szkl. cukru pudru
> cukier waniliowy
> 1 łyżka śmietany
> 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia
> 2 jajka
> 1/2 kostki masła i 3 łyżki smalcu
> szczypta soli
> wszystko to trzeba zagnieść lub wrzucić do miksera takiego z nożami 
> na dnie.
> Masa serowa:
> 1 kg. sera zmielić samemu lub kupić w wiaderku
> 10 jajek
> 1,5 szkl. cukru
> 1 cukier waniliowy
> 8 dag. masła
> 1,5 łyżki kaszy manny
> szczypta soli
> 3/4 ciasta rozkładam na blaszce/bardzo duża/ i podpiekam w temp. 190 
> st. około 15 min aż będzie rumiane w tym czasie robię masę:
> ser wkładam do miksera i dodaję stopniowo po jednym żółtku i trochę 
> cukru /aż wykoorzystam 1 szkl. cukru/ dodaję roztopione masło kaszę 
> i bakalie lub brzoskwinie. Ubijam pianę z białek z odrobiną soli i 
> 0,5 szkl. cukru mieszam wszystko i wylewam napodpieczone ciasto. Na 
> to ścieram na tarce jarzynowej resztę ciasta i piekę 1 godz. w 160 
> st.Jest pyszne łatwe i wilgotne, wcale nie opada.
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się