• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

linn_linn  napisała: 

> Na wloskim forum pytal ktos o make "finest canadian krupczatka":) Byla chyba w
> sprzedazy w Szwajcarii, w UK nie wiem.
> Zamienic raczej nie mozna, ale "pasta flour" to troche malo. Wlosi robia makaro
> n
> z wielu mak i z wielu mieszanek mak. Moze sie wypowie ktos s frakcji UK. Jesli
> jest to maka z pszenicy durum, to jest to zupelnie co innego niz krupczatka.
> Krupczatka ma numer 500 i robi sie ja z pszenicy zwyklej. Moge sie jednak mylic
> . 
> Mam natomiast podejrzenie, ze jest taka maka we Wloszech: nazywa sie farina
> granito. Jest z pszenicy zwyklej, ale mielona jak semolina. 
> www.tibiona.it/shop/tibiona-product_info-n-Granito_di_Grano_Tenero_1Kg-cP-83_159-pId-336.html
> Z opisu wyglada na krupczatke. Nadaje sie do podsypywania / np. przy pieczeniu
> chleba / i na makaron trofie. Nie wiem dlaczego tylko trofie. A mielenie jest
> bardzo charakterystyczne. 
>  

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się