• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: kuchta  napisał(a): 

> barszcz wigilijny zaczynam robic dwa dni wczesniej wg.starego, rewelacyjnie 
> prostego przepisu mojej mamy.Buraki (1kg)obieram, kroję byle jak i zlewam w 
> garnku  zimną wodą /tak, żeby były przykryte/. Zagotowuję i od razu gaszę ogień
> !
> Przykrywam i odstawiam do nastepnego dnia. To sie wydaje niewiarygodne, ale 
> nazajutrz jest gotowy płyn o wspaniałym kolorze. Teraz wystarczy przygotować 
> tradycyjny wywar jarzynowego i doprawić. Ja daje dużo wyciśnietego czosnku i 
> kminku, ew. troche wywaru z grzybków, sól, pieprz, kwasek lub sok z cytryny. Na
>  
> koncu dolewamy ten wywar z buraków, podgrzewamy, ale stanowczo nie 
> zagotowujemy. Wtedy ten barszcz jest nie tylko smaczny, ale piekny.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się