• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: yśty  napisał(a): 

> przeszło 68 tys  podpowiedzi  co do  śledzia po japońsku,  każda  
> głupsza od poprzedniej i w  dodatku  żadnej z Japonii. Widać  tego 
> tematu  głupota nie  opuszcza.Oto próbki,pierwsze z brzegu google:
> Ania(www.wielkiezarcie.com/przepis11021.html)  doradza na  
> śledzia po japońsku użyć wiaderko ze sklepu.Nie pisze  tylko jakie-
> emaliowane czy ocynkowane.No i czy w całości,zgniecione  albo  
> pocięte palnikiem
> Na  tej stronie
> (ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Sledz_po_japonsku,,6989
> 2527,9495.html) doradzają:
> 4 matiasy (płaty śledziowe) przekrojone na połówki  polej oliwą... 
> Otóż  co innego matias,co innego płat śledziowy i co innego  filet  
> śledziowy..Po co kroić płat na dwie połówki skoro można uzyć dwa 
> filety.Po co  zabiegać  o maatjesa jak można  użyć naszego  
> bałtyckiego  śledzia solonego
> Tu natomiast (www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?
> id_p=8024) Sylwia  rocznik 1972  doradza na  śledzia po japońsku  
> użyć:
> 4 filety mintaja, majonez, groszek konserwowy 1 puszka, cebula -2 
> duże, cukier, pieprz, 4-5 jajek.,a  następnie   nakazuje oczekiwać  
> aż talerzyk nam zmięknie...
> O  przemianie wody w  wino-czytałem,przemianę    kabana  na dzika 
> widziałem,ale  o możliwości  zastąpienia  śledzia solonego mintajem-
> dowiedziałem się  dopiero dzisiaj.
> Tak jak dzisiaj dowiedziałem się,że  podstawą śledzia po japońsku 
> jest  surowa  ryba.Otóż NIE,NIE,NIE -  śledż  solony nie jest rybą  
> surową.Proszę  to  przetrenować i zrobić sobie  śledzia po japońsku 
> z ryby niesolonej.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się