Gość portalu: magda napisał(a): > bardzo nie podoba mi się to co przeczytałam jest po prostu oburzające.Kochani k > to nie ma takiego problemu w domu nigdy tego nie zrozumie.ADHD to na prawdę jes > t choroba i nie jest to tylko bycie niegrzecznym z tym wiąże się często wada wy > mowy , dysleksja,np popuszczanie w spodnie,jąkanie się.Ja z dzieckiem jezdziłam > po specjalistach gdy skończył 2,5 roku słyszałam wiele diagnoz wracałam do dom > u i płakałam winiłam się że posłuchałam koleżanki która jasno powiedziała mi że > zachowanie Kuby daje wiele do myślenia i że powinien go zobaczyć psycholog.Ter > az KUBUŚ ma 9 lat jest chory na ADHD nauczyliśmy się już z tym żyć.Bierze oczyw > iście leki w domu są postawione granice co wolno a co nie.I teraz po tylu latac > h mam czas dla siebie i kto wie może za rok czy za dwa będę mogła wrócić do pra > cy.Obiecałam sobie że pomogę mojemu dziecku ile tylko będę w stanie i z dumą mo > gę powiedzieć że zanosi się na to że wyrośnie na geniusza matematycznego.Choć w > szkole nie jest lekko razem dajemy radę i to sukces syna, że nauczył się słuch > ać tego co do niego mówię i dziś wysłuchałam tyle pochfał od nauczyciela wspoma > gającego i pani wychowawczyni że wiem że warto mu pomagać.I pomyśleć że rok tem > u namawiały mnie bym starała się o nauczanie indywidualne wściekłam się wtedy n > awet nie pamiętam co im wtedy nagadałam, został w klasie integracyjnej do dziś. > Każdej mamie która podejrzewa nadpobudliwość lub ADHD u swojej pociechy radze b > y konsultować dziecko z psychologiem.Ja leczę syna u nełrologa dziecięcego bo j > eśli chodzi o psychiatrę to jezdziliśmy dwa lata ale to było tylko przepisanie > leków zero wskazówek jak postępować a przecież same leki nie rozwiązują problem > u.życzę wszystkim mamą dużo cierpliwości ,twardego harakteru po za domem i nie > dajcie się bo walka o dobro naszych pociech nie należy do łatwych.