josarian napisał: > Posłuchaj sobie King Crimson (np. Power To Belive z 2003r. ) Tam "dziadki" dają > > lekcję muzyki która poza rock wykracza. Albo zespołu Ponga. Zreszta Tool grał w > > Stanach przed King Crimson... Co nie zmienia faktu że twórczość Tool jest > miejscami genialna. Na ostatnim solowym albumie gitarzysty KC gra perkusista > Tool (no i Les Claypool-ex Primus). Niestety muzyka o ktłórej tu piszę wykracza > > poza zdolności pojmowania niektórych "gó..jadów". Co się dziwić-radio nie gra > dobrej muzyki (nie tylko rockowej)a żeby znaleźć trzeba szukać. > Pozdrawiam > MK > MK > Gość portalu: Zbynian napisał(a): > > > No właśnie "tool". Jakieś pięc lat temu usłyszałem płyte toola słynną aen > imę. > > Zakochałem się w niej na pół roku, nie słuchałem nic więcej. Po tym pół r > oku > > moge stwierdzić że rok nie żyje. Tool wyczerpał tematy i w muzyce gitarow > ej > nie > > wyobrażam sobie więcej osiągnąć niż tool osiągnął . no i przesiadłem się > na > > muzykę elktroniczna i jako znawca mogę powiedzieć że to jest zywa muzyka. > Ona > m > > a > > jeszcze wiele tematów do rozwinięcia. Każdemu kto nie słuchał polecam "Ap > hex > > Twin' i pochodne. Dla niewiernych mam kilka cytatów o tym artyście " On j > est > > królem" - powiedziała Bjork. Tool zapytany o inspiracje w pewnym wywiadzi > e > > powiedzieli "Definitywnie APhex Twin". Z tego co wiem to radiohead też si > ę > > inspiruje na "Aphex Twin". Tak więc skoro moi subiektywni liderzy muzyki > > gitarowej mówią o muzyce elektronicznej jako inspiracji, to niewątpliwie > mówi > o > > tym, że muzyka gitarowa umiera.