• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

lan.kwai.fong  napisał: 

> "Sziraze i Kabernety" - rzeczywiście nudne i zbyt mineralne. Ja polecam dobre
> Pinot Noir, a także endemity ze wschodniej Austrii (ostatnio przeze mnie na now
> o
> odkryte): Blaufraenkuisch, Zweigelt i Sankt Laurent. Z białych na lato Gruener
> Veltliner z sodową jako tzw. Spritzer. Doskonałe wina z miejsc, które jeszcze d
> o
> niedawna uchodziły za margines winiarstwa w Europie. A jednak! 
> 
> Po wizycie w Toskanii i poważnym nadszarpnięciu konta bogatszy jestem w topowe
> Chianti Classico oraz Brunello di Montalcino (absolutna rewelacja), które
> zamierzam opróżnić w wyjątkowych okolicznościach muzycznych. Na codzień włoski
> Merlot z Veneto (np. rewelacyjne wino stołowe pod marką Pasqua.Terre delle Sole
> ,
> sprzedawane w butelkach magnum - 1.5 litra). Win z Nowego Świata nie dotykam. N
> a
> Francuzach się nie znam za bardzo. Ale Italia i Austria - służę radą. 
> 
> Na zdrowie!
> LKF

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się