Gość portalu: polonus napisał: > Gość portalu: Kosa napisał(a): > > > ciągłą obniżkę cenową(omawiam sytuację tylko w klasie średniej i wysokiej, > to > > co dotyczy klasy szczytowej i wzorcowej znam powierzchownie po prostu słab > o) > > szczególnie kolumn a jest to najważniejszy element zestawu i za około 3500 > Pln > > można kupić zupełnie przyzwoity zestaw Amplituner+CD+kolumny i to gra na j > akieś > > 96 ,97% brzmienia ,które może nam dać inwestycja w sprzęt.Dzielni niech wa > lczą > to najwieksza bzdura jaka dzis czytalem, moj porzedni zestaw za 5000$ (klasa > srednia) dawal max przy najlepszeych plytach wg (Stereophila ) az 60% brzmienia > > (co mi sie i tak wydawalo zawyzone). A konfigurowalem to 2 lata, wiec zestaw gr > al > za 8000$. > 95% osiagaja zestawy z samymi kolumnami w cenie pietrowki. > Za 3500zl to ty dobrych kabli nie znajdziesz, ja nie znalazlem, a probowalem > naprawde ciezko... > > > skali od 0 do 100 waha się od ok 60 do ok 90 powyżej rezerwuję dla płyt kl > asy > z moich wynika ze od 5-95%, wiele nowych plyt jest wydane z taka pieczolowitosc > ia > ze moje radio samochodowe za 50$ na AM gra o wiele lepiej i takie plyty nie sa > zadna rzadkoscia, wrecz procentowo co roku ich przybywa, wg ankiety ze > Stereophila co roku plyty maja jakosc nizsza bo i zapotrzebowanie na nia spada, > > najwieksza siec sprzedajaca elektronike popularna w USA, BEST BUY jeszcze 10 la > t > temu prowadzila marki z mid-hifi sektoru, piec lat temu opuscily i jako szczy > tmielismy low-endy z Japan teraz zostaly boomboboxy why, bo takie jest > zapotrzebowanie rynku, a bestbuy robi kase i nie zjmuje sie wyimaginowanymi > zainteresowaniami coraz mniejszej mniejszosci, interesuje sie tylko potrzebami > wiekszosci a te z roku na rok spadaja. > Kazdy potrafi dzis wymienic luksusowe marki samochodow Masserati, Lamborgini cz > y > luksusowe zegarki Rolex, ale nikt juz nie potrafi (mowie o przecietnym czlowiek > u) > wymienic producentwo luxusowych klockow audio, a w latach 70-tych byly one tu w > > USA jeszcze powszechnie znane. > Nawet Ty twierdzac ze spedziles na poszukiwaniach sprzetu wiele czasu i jestes > jakiegos pokroju znawca piszesz w zdaniu nastepnym ze za 3500zl mozna miec 97% > brzmienia, jakby ktos napisal ze Fiat Uno to luksosowy samochod bylby blizej > prawdy. > > Strach pomyslec co mysla ci co wogole nie mja pojecia o hifi. > Dla nich pewnie te boomboboxy to 100%. > > > > > ciekawe czas nagrania płyty jest mało istotny.Kopie płyt analogowych z lat > 60 i > > 70-ątych brzmią na ogół dobrze, współczesne często celowo "zabrudzane" jak > > > np.płyta POP grupy U2(nie wiem po co?..taka "figura stylistyczna")brzmią b > ardzo > niestety czeto 30 letnie plyty brzmia o klasy lepiej niz nowe CD... > > > > PS.Wolę rock brytyjski i głównie jego słucham i przeklinam pracę większośc > i ich > > studiów nagraniowych. > > Pozdrawiam. > tez pozdrawiam i bez obrazy prosze za moja krytyke