Gość portalu: asdf napisał: > Gość portalu: este napisał(a): > > > to kupię sobie jakiś niezły zestawik z wyższej półki (i na kabelki też nie > będę > > > > żałował 2000 PLN a może i więcej - a co!) > > a wiesz dlaczego ? > > Bo masz nierowno pod sufitem? > Pytanie: czy ktos przeprowadzil POWAZNE i OBIEKTYWNE > testy wplywu kabli na jakosc muzyki? > Nie interesuja mnie pierdoly w propagandowych gazetach, > interesuje mnie czy ktos normalny i obiektywny posadzil > takiego nawiedzonego pedofila i poprosil go o odsluch > muzyki na roznych kablach (oczywiscie testy slepe!) > > > bo jestem MIŁOŚNIKIEM MUZYKI > > i to bez ograniczeń gatunkowych - trochę jazzu, ciut klasyki ale też mocni > ejszw > > e > > brzmienia - czy to gitarowe czy elektroniczne > > Oczywiscie, kupmy kabelki za 2tys co nam zredukuje > szumy o 1e-6 dB. Nic to ze tlo akustyczne - jak chociazby > oddech czlowieka wnosi wieksze zaklocenia, > zawsze znajda sie pajace ktorym wydaje sie > ze w ten sposob posluchaja LEPSZEJ muzyki. > > IMO to zwykla subkultura, ktora goni w pietke, > rownie dobrze mozna popatrzec na Panow w dresach > ktorzy wydaja grube tysiace na LEPSZE alumfelgi > bo KOCHAJA SAMOCHODY (ten sam sposob rozumowania) > > > się przede wszystkim w muzyce akustycznej, bo tam można mówić o wierności > > naturalnemu brzmieniu instrumentów, a o to chodzi w całej zabawie:) > > Nienaturalny (w znaczeniu - elektroniczny intrument) > jest be? A to niby dlaczego? > > > nie odrzucam też automatycznie gorzej nagranych płyt, choć czyni je to > > trudniejszymi w odbiorze > > Tak, tak, wycisz najpierw swoj organizm (Pavulon?) > bo okolice 100dB jakie daje CD w zupelnosci wystarczaja... > (no chyba ze dysponujesz komora bezechowa :-) > > > (realizator) mi ustawił abym dotarł do muzyki, czesto w sumie ciekawej > > i co wtedy traci? - jasne, ze muzyka! > > A jak sie maja do tego pedofile sluchajacy winyli? > Przeciez winyl NIE ODTWARZA WIERNIE muzyki! > Nie jest to perfekcyjne brzmienie o ktore tak walczycie. > > > a tekturowe opakowania od jajek mają akurat kiepskie właściwości akustyczn > e - n > > ie > > masz pojęcia, to nie pisz:) > > Jak nie masz pojecia ile zaklocen wnosza > setki roznych pierdol (sasiad za sciana, > sokowirowka siejaca zakloceniami) to > nie wyrzucaj bezmyslnie pieniedzy w bloto > (znaczy sie w kable) > > > znasz Ty w ogóle jakiegoś audiofila żeby takie rzeczy wypisywać? > > Osobiscie na szczescie nie :-) > Znam posrednio a poza tym czytuje czasami wypowiedzi takowych. > Ich cecha charakterystyczna jest to, ze uwazaja > sie za ekspertow, choc zazwyczaj nie maja > pojecia o sprawach technicznych - w 90% kieruja sie > czysto subiektywnymi kryteriami. > > > może przeczytałeś o tych dziwakach w jakiejś gazecie (wyborczej:) > > a wiadomo - wszelkich dziwaków należy conajmniej skrytykować lub ośmieszyć > , pot > > em > > przyjdzie pora wyciągnąć cięższe działa :) > > Czytywalem 'fachowa' literature dla pedofilow, prezentuje > poziom podobny jak Chip/Enter w sprawie komputerow. > > > pozdrawiam > > Rowniez pozdrawiam i zycze zdrowego rozsadku przy wydawaniu pieniedzy,