Gość portalu: polonus napisał: > Gość portalu: soso napisał(a): > > > '...odsluchy na sprzetach kategoii A lub highend sa czesto bardziej > > zogniskowane maja lepsza glebie niz te na zywo, no chyba ze ktos mial > > przymennosc sluchac naprawde duzej orkiestry wtedy na zywo bedzie jeszcze > > > szerzej glebiej.' > > > > Otoz wlasnie to jest nieprawda. > Otoz wiekszosc audiofilskich plyt z klasyka moze byc lepsza (niz ich odpowiedzn > ik > na zywo w przecietnym wnetrzu) tu sie zgadzamy ale jednoczesnie twierdze jak > przytoczyles (co rowniez poparl perotin) ze w najlepszych wnetrzach naturalnych > > moze byc jeszcze lepiej niz n atych plytach dajacych 105% w porownaniu raz > jeszcze z przecietnym wnetrzem. > Wiec moze z pozoru zaprzeczajace sobie wypowiedzi jednak ida w harmonii. > > > Poza tym takze nie zgadzam sie z Toba, ze Polacy do jakis ciemny narod, co > to > > nawet nie wie co to hi-end. Przykro czytac. Wprawdzie nie mieszkam w Polsc > e ale > nie napisalem ze Polacy to ciemny narod tylko ze w Polsce high-end nie jest zna > ny > i to nawet w stolicy (zaloze oddzielny watek), a na to mam wiecej setki > doswiadczen z autopsji. > Nawet w USA w kraju w ktorym maja highend od konca lat 50-tych ostatni > Stereophila zamiescil ciekawy artykul apropo tego ze mimo ze malo ludzi stac na > > Rolexa czy Lamborghinii sa to marki szeroko rozpoznawane a Krell, ML mbl, Cabas > se > czy inne sa kompletnie nie znane. I w Polsce nie jest inaczej, chyba nie > zaprzeczysz. > Wiec zupelnie nie rozumiem skad tak ostra reprymenda dla mnie. > > > > i tak jestem pewien, ze wielu Polakow w kraju ma doskonaly sprzet. > bardzo nie wielu, znam w kraju dos dobrze to srodowisku w Toruniu (stamtad > pochodze) i na palcach mozna policzyc sprzet w kategorii C, z tego co wiem tylk > o > w Warszawce jest lepiej. > > > Niesmacznie jest tak sie wywyzszac. > jesli juz dyskusja o tym jest dla ciebie niesmaczna to proponuje ci przejdz do > dzialu towarzyskie tam uprawia sie small talk i moze nie poczujesz sie urazony. > > > > > > Pozdrawiam serdecznie i zycze wiecej pokory, szcunku dla innych i oddawani > a > > slusznych postulatow (hi-endy pod strzechy) w bardziej zyczliwej ludziom f > ormie > > . > A ja zycze glebszej analizy postow wiecej poczucia humory :) > > > > soso > > polonus