Gość portalu: este napisał: > Gość portalu: rec napisał(a): > > > Po prostu dobra muzyka brzmi dobrze. Zaden szanujacy, sie muzyk nie robi m > uzyki > > > > tylko pod kontem "high end", ale tak by brzmiala w mare dobrze zarowno > > w radiu, tv, na duzych i malych glosnikach, w mono i stereo. Jezeli robi > > inaczej prawdopodobnie olewa cala mase ludzi, ktorzy nie beda w stanie > > odsluchac jego muzyki ze wzgledu na slaby sprzet (6 sek poglosy potrafia > > sklonic do kapitulacji niejeden glosnik, juz w szczegolnosci radiowy). Wie > c nie > > > > kazdy kupuje plyty i nie kazdy ma w domu klocki, co nie znaczy, ze nie jes > t > > sluchaczem muzyki! > > Smarowanie kogos od ignorantow, ze ma pieniadze ale nie zainwestuje w porz > adny > > sprzet jest bezcelowe, widocznie ma powazniejsze cele niz wydawanie ostatn > iego > > gorsza na zabaweczki i przejmowanie sie malo istotnymi wedlug niego detala > mi. > > Niech kazdy slucha jak chce i jak lubi. Nie robmy tutaj klasyfikacji, i je > dynie > > > > sluszych wzorow prawdziwego melomana. > > > > > dobra już, niepotrzebnie tak się uczepiłem tej realizacji technicznej > w przeciwieństwie do polonusa uważam, że KAŻDA muzyka zabrzmi lepiej na lepszym > > sprzęcie (chyba się powtarzam:) > choć z drugiej strony lepszy sprzęt odsłania wszystkie "niedoróbki" nagrań słab > o > zrealizowanych > > ale dobra muzyka prawie zawsze sie obroni, choćby była źle nagrana (a nawet na > kiepskim sprzęcie) > niektórzy jednak (w tym ja) mają większą radochę jeśli jakość nagrania i sprzęt > u > do słuchania jest lepsza > > co nie znaczy, że mam odrzucać DOBRĄ muzykę, jeśli jakość nagrania jest kiepska > > co miałem do powiedzenia powiedziałem > amen > > P.S. > ale mam jeszcze pytanie: > anty-audiofile, czy posłuchaliście kiedys muzyki na jakims hi-endzie albo > chociaż na czymś lepszym niż miniwieża z mediamarktu? > > jeśli nie - nie powinniście zabierać tu głosu > jeśli tak - nie uwierzę, że wam się nie podobało:) > > pozdrawiam > > >