Gość portalu: góra kocica napisał(a): > Pisze bo jeszcze nasunęła mi sie taka refleksja.. > post kieruje do wszystkich tych którzy pytaja retorycznie : > "A za 850 zł czego sie spodziewalas?" > > Po pierwsze byłam juz nie raz na imprezie turystycznej z niejednego > biura wiec wiem czego mozna mniej wiecej oczekiwac wplacajac taka > sume a to co zobaczylam na Ukrainie "przerosło" moje oczekiwania. > > Za 700 zł bylam 2 tygonie we Wloszech co prawda pod namiotami ale: > > nawet w tym namiocie mialam wygodniejsze łóżko, szafke z półkami, > krzesła, stolik i basen,kort tenisowy itd. i uwaga: pełne wyzywienie! > > Za 450 byłam 10 dni w Grecji bez wyzywienia ale mieszkalam w > apartamencie z wlasnym aneksem kuchennym, własna czysciutka lazienka > i balkonem z widokiem na morze. > > Ktos powie: no tak ale to Ukraina..ale w cenie wycieczki. > > To wam od razu odpowiem.. > > Moj brat był tez na Krymie z innego biura, zapłacil 100 zł wiecej > ale miał sniadania..jak zobaczylam warunki w jakich mieszkał to > kontrast byl znaczy miedzy tym w czym mi przyszlo spedzac urlop. > > A co do wycieczek..heh..najlepsze jest to ze wytluszczonym drukiem > na stronie dumnie prezentuje sie Lwów, Kijów, Odessa.. > > Ok..do Lwowa nic nie mam- zwiedzilsmy go jak nalezy. > > Ale Kijów i Odessa to jakas farsa totalna.Krótki sprint i czas wolny. > > Poza tym warto zauwazyc ze to byly po prostu miasta w których > mielismy przesiadki...dojezdzalismy jednym pociagiem rano a czekac > trzeba bylo na nastepnym pociag do wieczora bo to byly pociagi > sypialne.Oczywiscie wiec lepiej napisac na stronie ze w programie > wycieczka np. do Odessy zamiast pisac 12 godzin czekania na > pociag..A jak wygladalo zwiedzanie tych miast to juz sie inni > wypowiadali. > > A pozostałe wycieczki?Warto zauwazyć ze organizator oplacil tylko > autokar i przewodnika gdzie po rozlozeniu sumy np. na 35 osob > otrzymujemy smieszna kwote na głowe ( dodajac ze to sa warunki > ukrainskie - paliwo tansze itd.)WSZYSTKIE WSTEPY TRZEBA OPLACIC > SAMEMU i to jest na stronie tylko ze 100 zł wcale nie wystarcza zeby > wszedzie wejsc..sama degustacja szampana i wjazd kolejka linową to > juz na 50zł..a gdzie reszta atrakcji? > > Podsumowujac: Wytwórnia Wypraw zarabia na swoich klientach i to nie > grosze..wiec niech mi jeszcze raz ktos napisze ze nie moge od nich > jako konsument wymagac zachowania pewnych standardów!