• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

ballest  napisała: 

> Zeby lepiej znalezc mozna zalozylem nowy watek;
> Chinszczyzna
> 
> 
> Kwasno –slodka potrawa 
> 
> Przepis na 3-4 osoby
> 
> Co potrzeba:
> 
> 500 – 600 g  chudego miesa swinskiego
> 3-4 lyzki sosu z soji
> 3 lyzki octu
> 1/2 malej lyzeczki cukru, moze byc miod
> 1 lyzeczka soli
> troche pieprzu
> troche suszonych grzybow , (nie sa konieczne)
> 1-	2 stangi pory   
> 2-3 papryki roznach kolorow
> puszeke pokrojonych ananasow
> 1 ogorek
> 3 marchewki
> olej ziarenkowy, tzn sezamowy z orzechow . raps czy podobny
> 250ml bulionu
> 1-2 lyzek  maki kartoflanej
> 
> 
> 
> Mieso pokrajac w cieniutkie paski wlozycz do miski z marynada, z sosu Soji, 
> octu, cukru i soli, pieprzu , co najmniej godzine w tej marynadzie zanurzycz. 
> Oczywiscie od czasu do czasu  mieszac tym miesem.
> Jak macie suszone grzyby to je na malutkie czesci pokroic i w zimniej wodzie 
> rozmiekczyc.
> Paprake, ogorki , marchewke i pore na male czesci pokroic.
> Olej w woku zagrzac do goraca , jak jest goracy wlozac tam to mieso z ta 
> marynada.
> Tak dlugo pod pokrywka smarzyc ze gotowe jest, teraz wyciagnac i do goracego 
> garnka wlozyc i dalej cieplo to mieso w tym garnku trzymac.
> Do tego sosu co pozostal w woku wlozyc wszystkie wyrzywa i smazyc, poten 
> ananas 
> do tego ten bulion, wszystko zagotowac i zwiazac z maka kartoflana !
>  teraz wlozyc tam to cieplo trzymane mieso 
> 
> Fertig
> 
> Podaje sie z ryzem albo z nudlami z ryzu czy soji!   
> 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się