W obecnej sytuacji finansowej kraju każda rodzina bez względu na swoje dochody otrzymuję 800 zł na kazde dziecko od Państwa .Tak ze nasz Prezydent mimo, ze zarabia 30 tysiecy miesiecznie dodatek taki otrzymuje. Zastanawiam się, czy ludzie o wysokich dochodach nie mają skrupułów pobierając taki
hana2 napisała: > Pewnie nie mieszkasz w kraju, który jest na etapie "na dorobku". Nie znam się n > a branży artystycznej, ale już 20 lat temu trafiałam na artykuły informujące, ż > e kultura wysoka potrzebuję wsparcia państwa, bo inaczej umrze. Dlatego zaskaku > je mnie
za miesiąc kwiecień zapłaciłem ponad 8 tys. zł składki zdrowotnej. Nie wspominając o dochodowym, vacie, no i składki emerytalnej dla ciebie. Jeżeli mi te daniny jeszcze bardziej podniosą to zamknę działalność, czyli rząd nic nie dostanie, i ty też, a jeszcze trzeba będzie mi płacić socjal. Ty
. Poza tym twoje sześć córek dostaje nie tylko 800+, bo socjalu na dzieci jest więcej, wyprawka 300 zł, babciowe i inne. Naukę i leczenie na NFZ też mają z moich podatków. -- Gdy jedna osoba cierpi na urojenia, nazywamy to szaleństwem. Gdy wielu ludzi cierpi na urojenia, nazywamy to religią.
. Potem dochodziły jeszcze jakieś atlasy, słowniki itp. A to był tylko jeden miesiąc. wakacje i opieka z moich zarobków, wyłącznie. Mój sąsiad nie wydaje bo ma to za darmo. 2400 zł wpada mu bez niczego, na czysto. 2400 x 12 = niemal 30 tys. zł rocznie. Pomnóż to przez 18 lat (najstarszego dzieciaka tylko
>800 plus w wakacje znika blyskawicznie. Place z tego za polkolonie. a to półkolonie nie są dofinansowywane przez samorząd? pracodawców? Już pomijam tzw. gruszę, w pracy. Poza tym 800+ dostajesz przez cały rok, to jest niemal 10 tys. zł rocznie. No półkolonie to tyle nie kosztują, jakby nie
a wada mojego d > ziecka jest nierefundowana na NFZ. No, ja też nie byłam na NFZ, więc...? Ceny niniejszym sprawdziłam. Na pierwszej stronie wyszukiwania - w Warszawie, bo tu mieszkam - wizyta od 150 do 350 zł. Zaś całkowite koszty leczenia (z aparatem włącznie i późniejszą retencją
Ja jie wnikam ile zarabiasz i życzę Ci żebyś zarabiała jeszcze więcej. Ja jedynie nie łykam tego co piszesz, bo to się kupy nie trzyma. Przy 7 tysięcy z etatu na czysto, więc odpada ci ZUS plus 800 x 3 plus babciowe plus coś tam jeszcze na dzieci i plus alimenty to jest przeszło 10 tysiecy miesiąc
odpłatności to około 800 zł miesięcznie, więc nie jest to aż taki drogi lek żeby można było twierdzić, że jest za drogi dla kogokolwiek." (chicarica)
.000 zł, ubezpieczyciel wypłaca mi od kolejnego miesiąca dożywotnią emeryturę w wysokości 7.220 zł netto. Wtedy wystarczy, ze pożyję jeszcze 9 lat i 2 miesiące i cała kwota do mnie wraca. A gwarancja wypłaty jest dożywotnia plus 60% przechodzi na żonę (po mojej śmierci).
łatwo policzyć, całą sumę 800.000 zł , towarzystwo ubezpieczeniowe odda mi w całości już po 12 latach i niecałych 2 miesiącach. A gwarancję wypłaty daje dożywotnią. Więc od 13 roku ubezpieczyciel do mnie dokłada. Ofc znane mi jest zjawisko inflacji, więc aż tak korzystnie to nie wygląda, ale zakładając
już na początku roku! "W dwa miesiące ten nieudolny rząd osiągnął deficyt większy niż rząd PiS przez cały rok" Deficyt budżetu państwa w okresie styczeń – luty 2026 r. wyniósł 48,5 mld zł, dochody 78,3 mld zł, a wydatki 126,8 mld zł - poinformowało w poniedziałek Ministerstwo Finansów. „To jest
, jakbyśmy dziś go nazwali, którego każdy w Ameryce znał. Pierwszego który w "złotej erze lotnictwa" przeleciał ze wschodniego na zachodnie wybrzeże. Przypuszczam zaś, że gdyby operacją dowodził jakiś płk. Papuciński, rajd nie zostałby nazwany od jego imienia. > > 2. Cały rajd nie był pojedynczym
chodziło o prawdziwego celebrytę, jakbyśmy dziś go nazwali, którego każdy w > Ameryce znał. Pierwszego który w "złotej erze lotnictwa" przeleciał ze wschodni > ego na zachodnie wybrzeże. Przypuszczam zaś, że gdyby operacją dowodził jakiś p > łk. Papuciński, rajd nie zostałby nazwany od jego
największych problemów z cerą. Naprawdę miałam na uwadze dobro towarzysza bo wiedziałam jak tragicznie to wygląda :D -- "Koszt kuracji przy pełnej odpłatności to około 800 zł miesięcznie, więc nie jest to aż taki drogi lek żeby można było twierdzić, że jest za drogi dla kogokolwiek." (chicarica)