27 wyników w czasie 305 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

no dobra, koniec tych pomidorów :)

smak można dodać łyżeczkę soku z cytryny) 1/2 pęczka szczypior 1/2 pęczka natki pietruszki 1. Ugotować spagetti. 2. W czasie gotowania, zagrzać rosół drobiowy razem ze śmietaną i startą skórką z cytryny Gotować na średnim ogniu ok. 10 min, żeby sos zgęstniał 3 Odcedzić makaron

Re: do czego/z czym makaron razowy graham?

ugotować na twardo, pokroić na duże cząstki. Tuńczyka rozdrobnić, fasloę osączyć, cebulę obrać w cienkie plasterki 3. Z pomidorów usunąć skórkę i nasiona, pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z makaronem. Dodać natkę pietruszki 4. Zrobić sos z octu, sherry, pieprzu, ziół, sli, sosu sojowego i cukru

tortiglioni z .... (początek wątku)

pokrojone w plasterki kawałki poledwicy posypanej pieprzem (cytrynowym oczywiście) i pieczarki. Po usmazeniu, dodajemy pomidory z puszki. I pod koniec, papryke, kapary, oliwki Mieszamy z makaronem -- "Kiedyś ktoś mi powiedział, jakis padalec, że jego żona ma taką twarz jak głos Louisa Armstronga

Zdjęcia:

i jeszcze z szałwią

z mojej bazy. Co Pani sobie zyczy: Kolanka z wątróbką i pomidorami (autorski) Makaron z szynką i ricottą Prowansalska zupa czosnkowa Pstrąg w bekonie z szałwią Serowa kula z szałwią Toskańska zupa fasolowa z szałwią Udziec z indyka z marsalą Wątróbki kurczaka w marsali -- "Nie

Re: wybór jest jak stąd

. Zagotować makaron 2. Na oliwie przesmażyc szynkę , w osobnym naczyniu wymieszać ricottę, śmietanę i masło na jednolitą mase. 3. Obrać pomidory ze skórek , wydrązyć nasiona i pokroić na małe kawałki. Do smażącej się szynki wrzucić pocięte liście szałwii, pomidora i smazyć jeszcze z 5 min. 4. Dodać sos

Re: znacie tą potrawę???

no ja bym juz pesto nie dodawal, tylko do swiezo ugotowanego amakronu (nie przelewanego wodą!!!!) dodał usmażone (w czasie gotowania sie makaronu) na masle z dodatkiem czosnku, do tego suszone pomidory i na koniec juz do makaronu mnostwo swiezej bazylii. posypac platkami parmezanu i już

flaga prawie włoska - lasagne (początek wątku)

prawie, bo nie miałem zielonego makaronu. Mamy wieć albo włoską flage bez zioelonego, albo polską z dodatkiem żółtego. Albo jakąś inną. Robimy na poczatku sos pomidorowy. Tak klasycznie - smażymy na oliwie cebule i czoasnek, dodajemy pomidory z puszki rozdrobnione i odrobine koncentraktu, gotujemy

Re: filmowe pyszności made in USA

smażone zielone pomidory, robi sie w gęstym nalesnikowym cieście, z tym ze czesc mąki stanowi mąka kukurydziana (w ub. roku chyba podawalem proporcje - trzeba by pogrzebac w archiwum) -- "Risotto staje się dla mnie duszą żywnosci. Tak jak makaron, pizza i polenta jest jeszcze jednym daniem

znów męska uczta (początek wątku)

spaghetti rigati (znaczy z rowkami), z osmiorniczkami, kremem z karczochów i z pomidorami. Przepis ze strony barilla odrobine zmodyfikowany: makaron gotujemy - i po ugotowaniu mieszamy z kremem z karczochów. W trakcie przesmażamy na oliwie z czosnkiem osmiorniczki pokrojone w kawałki. Zalewamy

sałatka makaronowa # którystam (początek wątku)

Sałatka z pastrami, pieczarek i ogórka Autor (źródełko): Makarony/Konneman Data: 29-01-2005 Kategoria: makarony, sałatki. Ilość porcji: 4 Składniki: 200 g lasagnette -- lub inny makaron wstążki, połamany na krótsze kawałki 250 g pastrami -- pokrojone w paski 1 łodyga