19 wyników w czasie 175 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

makaron z anchois

. Osuszyć i drobno posiekać. 2. Na oliwie przesmażyć czosnek, aż lekko zbrązowieje. Wyjąć z patelni. 3. Do oliwy dodać kapary, oliwki, natkę, wodę i pieprz. Gotować ok. 5 min. Zdjąć z ognia 4. Dodać anchois i wymieszać. 5. W międzyczasie ugotować makaron i wymieszać dokładnie z przygotowanym sosem

a dziś z pomidorów (początek wątku)

trwa mój własny domowy festiwal pomidorowy. Było już pomidorowe ciasto z jajami i anchovies, chłodnik pomidorowy, sałatki oczywiscie, makaron w sosie pomidorowym z kaparami a dzis wszystko wskazuje na to, ze bedzie tarta z pomidorami i mozarellą -- Pokrojony ogórek Jego sok cieknie

kolejny makaron (z anchois) (początek wątku)

-- osączone i posiekane 1. Ugotować makaron 2. W czasie gdy będzie się gotował rozgrzać oliwą na patelni. Smażyć wyciśnięty czosnek ok. 1 min. Dodac pomidory, kapary i oliwki i przesmażyć jeszcze ok. 2 min. 3. Dodać wino, bazylię i świeżo zmielony pieprz. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 5

Zdjęcia:

Re: Makaron z krewetkami?

juz jestem. No taka z pomidorów, a ze ze swiezymi jest klpot, czasem w sklepach jest w słoiczkach (taka do chipsów kukurydzianych). A ponizej przepis przy uzyciu pomodrów z puszki(ang) Salsa Mexicana Ingredients: 1 med. clove garlic, minced 1 tablespoon vegetable oil 1 can (8 oz.) tomato

Autorski mój makaron (początek wątku)

pokrojone pomidory bez skórek (tu na przyszłośc, przed pomidorami dobrze by było podlać białym winem - gdyby było). Poczekałem, aż zgęstniało, posoliłem, popieprzyłem i wymieszałem z makaronem. Jestem z siebie dumny, choć pewnie Linn zaraz napisze, ze taka potrawa to istnieje i np. chłopi w Ligurii to

makaron i .... martini (początek wątku)

wciaz nie zrobione rurki z wódką, a tu nowy przepis sie znalazł 3 tb butter 1/4 ts whole coriander; ground 1 tb olive oil 1 ts salt 2 shallots; minced 1 red bell pepper 4 cloves; garlic 1 1/2 c heavy cream 1 jalapeno pepper; chopped

Makaron - wybór własny (początek wątku)

. 2. W międzyczasie na maśle przesmażyć cebulę i czosnek. Dodać tuńczyka, sok, śmietanę, pół natki i kapary. Doprawić pieprzem. Gotować 5 min. 3. Sos wymieszać z makaronem, posypać resztą pietruszki ****************** Rurki z pomidorami, czarnymi oliwkami i fetą Autor (źródełko): chef2chef

Re: cd...

. ************** Spagetti z pomidorami i sosem anchois Autor (źródełko): chef2chef Data: 07-04-2004 Czas przyrządzania (gg:mm): 00:25 Kategoria: Makarony, Ryby. Ilość porcji: 4 Składniki: spagetti 50 dag anchois 1 puszeczka -- mogą być nadziewane kaparami oliwa z oliwek 3 łyżki

Re: Gieziku - makaron morski?

To dokup od razu pomidory i białe wino No makaron naturalnie trzeba bedzie ugotować (na 4 osoby 50 dag). A w tym czasie, na oliwie przesmażyć cebulę posiekaną drobniutko, takoż drobno posiekany czosnek dodaj, dużą marchem pokrojoną w plasterki i 1 łodyge selera (tez w plasterki). Jak już

no dobra, koniec tych pomidorów :)

smak można dodać łyżeczkę soku z cytryny) 1/2 pęczka szczypior 1/2 pęczka natki pietruszki 1. Ugotować spagetti. 2. W czasie gotowania, zagrzać rosół drobiowy razem ze śmietaną i startą skórką z cytryny Gotować na średnim ogniu ok. 10 min, żeby sos zgęstniał 3 Odcedzić makaron

Re: do czego/z czym makaron razowy graham?

ugotować na twardo, pokroić na duże cząstki. Tuńczyka rozdrobnić, fasloę osączyć, cebulę obrać w cienkie plasterki 3. Z pomidorów usunąć skórkę i nasiona, pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z makaronem. Dodać natkę pietruszki 4. Zrobić sos z octu, sherry, pieprzu, ziół, sli, sosu sojowego i cukru